torstai 16. huhtikuuta 2009

Takuumiehet


Japanissa nakee paljon sahkomiehia ja muita remonttireiskoja. Ne ovat kuin takuumiehet kyparat paassaan suoraan Uspenskin saduista. Ne pitavat huolen siita, etta asiat sujuvat taalla niin kuin Japanissa pitaakin. Itse sahkojohdot ja niiden viritelmat nayttavat niin vaarallisille, etten itse menisi niihin koskemaan, mutta takuumies kiipeaa ketterasti tikkaitaan pitkin korjaaman vian. Ai niin, ne tikkaathan on tietysti asetettu sahkojohtoja vasten. Vaarallista? Kylla, sita se takuumiehen tyo on.

ja mihin sita sahkoa sitten tarvitaan?No, niihin lammitettyihin wc-ponttoihin, wc-suihkuihin ja onpa uusimmissa versioissa se kuuluisia taustamusiikki ja kuivuri... kylla, juuri sille. Kokemus on ennen kaikkea jannittava.

Japanilaiset ovat korostetun kohteliaita ja nayttavat olevan pahoillaan myos siita, kun olet itse mokannut. Siina meilla on viela paljon opittavaa.

Tama maa yllattaa joka paiva ystavallisyydellaan, avuliaisuudellaan, mutta myos ristiriitaisuudellaan. Kaksi yota tatami-futon yhdistelmalla ja yksi yo kapselissa on takana. Tyynyissa on riisia, joten kroppa on yhta ihmeissaan kuin mielikin.

Huomenna valloitamme vihdoin Studio Ghiblin, jonka liput saimme Tokion majapaikkaamme. Taas kerran pahoitteluiden kera.

Jos voisin, jaisin tanne.

3 kommenttia:

  1. ENSIMMAINEN ROHKEA,JOKA ALOITTAA KOMMENTOINNIN,SAA JAPANINTULIAISEN! VINKVINK*> HELI

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa nuo sähköasennukset ihan samalta mitä oli myös Thaimaassa. Kai ne tikkaat oli bambua?'
    Miellyttävää tekstiä teidän reissusta. Thumbs up!
    Kuvia vielä niin...

    ooo...saattekin sitten tuoda tuliaiset Irlantiin asti. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kokeilkaapas ihmispesukonetta. ;)
    http://www.hilavitkutin.com/tag/japani/

    VastaaPoista